Nattligt skådespel - behind the scenes

I torsdags var jag åter ute på en nattlig runda i jakt på bilder i månens sken. En fullständigt impulsiv tur utan direkt mål. Jag hamnade i alla fall på bron över E22:an mellan Sveriges Radio och Hammarsjön. Jag har funderat ett tag på att försöka fånga bilarnas lampor under en längre exponering, har sett många såna bilder och varit sugen på att testa själv. 

Största problemet visade sig vara att trafiken uteblev eller var alldeles för gles, antingen kom bilarna i en klump eller så kom de ensamma.

Det slog mig att detta är ett perfekt tillfälle att testa "stackning". Flera bilder slås ihop till en, bakgrunden förblir densamma i detta fallet men alla lampor hamnar på slutbilden. Slutbilden består av nio separata bilder. Skuggorna har ljusats upp, vitbalansen går åt det kallare hållet för att fånga stämningen av månsken och kyla. Nere i vänstra hörnet blev det väldigt ljust pga alla helljusen så jag la på ett radiellt filter som mörkade ner ytterkanterna väsentligt. 

Kul experiment och nya projekt föddes direkt.